BME

BME

Hírdetés

Friss topikok

Karok bemutatkozása: Gépészmérnöki Kar

2010.08.05. 18:52 | huntika | Szólj hozzá!

A Gépészmérnöki kar egyike a legrégebben műküdő karoknak a BME-n lássuk tehát az ő bemutatkozásukat.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara 2002. november 11-én ünnepelte 130 éves fennállását.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 130 év során Karunk hallgatója, oktatója, tiszteletbeli doktora volt ill. Karunkon szerzett oklevelet többek között Bánki Donát, Bláthy Ottó Titusz, Gábor Dénes, Heller Farkas, Hermann Miksa, Kandó Kálmán, Kármán Tódor, Komondy Zoltán, Liska József, Muttnyánszky Ádám, Pattantyús-Ábrahám Géza, Rejtő Sándor, Zipernowsky Károly.

A Gépészmérnöki Karon napjainkban tanuló hallgatók oktatóink elkötelezett oktató-nevelő munkája mellett számos hazai és külföldi cég (az AUDI Hungaria Autómotor Kft-től a MAGYAR KÁBEL Művek Rt. és a PHILIPS Components APM-en át a ZOLTEK Rt.-ig) erkölcsi, szakmai és anyagi támogatására is számíthatnak.

A Karunkra felvett hallgatók tanulmányainak megkezdését, a hallgatói közösség kialakulását azzal is segítjük, hogy az első beiratkozás előtt "Gólyatábor"-t szervezünk.

A Gépészmérnöki Kar hallgatóinak elhelyezésére szolgáló Kármán Tódor kollégiumban (ahonnan kényelmesen lehet elsétálni a tanulmányi épületekbe) számos szakmai és kulturális rendezvény segíti az EU elvárásoknak megfelelő mérnök-képzést.

A nálunk oklevelet szerző mérnökök a Karunkhoz és az egymáshoz való tartozást is jelképező "Kari Gyűrű" "

 

Címkék: bemutatkozás bme kar műszaki egyetem gépészmérnök

A bejegyzés trackback címe:

https://muszakiegyetem.blog.hu/api/trackback/id/tr312201759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása