BME

BME

Hírdetés

Friss topikok

A Neptun rendszer

2010.08.05. 15:08 | huntika | Szólj hozzá!

Találtam egy jó kis leírást a neptun rendszerről, mivela  BME is ezt hazsnálja jelen pillanatban, ezért gondoltam itt is közzéteszem.

A Neptun rendszer a felsőoktatási intézmények (egyetemek, főiskolák) tanulmányi és pénzügyi adminisztrációját, oktatási, oktatás-szervezési feladatainak regisztrálását és információs rendszerét látja el. Az SDA Stúdió Kft. által kifejlesztett program egy komplex tanügyi rendszer, mely a felsőoktatási intézményekben általánosan használható, alakítható formájú, és paraméterezhetőségének köszönhetően figyelembe veszi az intézmények egyéni sajátosságait is.

A rendszer az intézményekben érvényes Tanulmányi és Vizsgaszabályzatok alapján létrehozott, egymástól eltérő oktatási struktúrákat is képes kezelni.

 A Neptun rendszer nemcsak a sok karral rendelkező, sok tanszékű, integrált, több telephelyű intézmények adminisztrációját képesek kiszolgálni, hanem az olyan kisebb oktatási egységekét is, ahol még nem alakultak ki karok és tanszékek. A Neptun rendszer a korábbi verzióhoz képest alapvető változásokon ment keresztül. Megváltozott a mögöttes architektúra, a meglévő funkciókat az intézményi visszajelzések és igények alapján továbbfejlesztettük, valamint a program jelentős számú új funkcionalitással bővült, annak érdekében, hogy a felsőoktatási intézmények, dolgozóik, az oktatók és a hallgatók minél szélesebb körben kihasználhassák a legkorszerűbb informatikai megoldásokra épülő adminisztráció és oktatás előnyeit.

Címkék: bme neptun műszaki egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://muszakiegyetem.blog.hu/api/trackback/id/tr952201319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása